Путін не хоче воювати з НАТО – Пентагон

Президент Російської Федерації Володимир Путін не бажає воювати з НАТО.

Якщо Росія нападе на одного з членів Альянсу, то “правила гри” одразу зміняться, розповів голова Пентагону Ллойд Остін під час виступу перед законодавцями Палати представників, передає у Twitter журналіст Джеф Селдін.

“Якщо подивитися на розрахунки Путіна… Моя думка така, що Росія не хоче тягатися НАТО”, – заявив Остін.

Він зазначив, що у НАТО налічується 1,9 млн військовослужбовців, а також володіє найпередовішими можливостями у військовій сфері. Якщо ж Росія наважиться напасти, це одразу переросте в “інший вид суперництва”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра Фінляндія може оголосити про вступ до НАТО – ЗМІ

Також це питання прокоментував й генерал Марк Міллі. За його словами, НАТО здатне відповісти на будь-яку форму чи спосіб ескалації, у тому ж числі й з боку Росії.

“Ми відстежуємо це кожен божий день. Це одна з найважливіших речей, які ми робимо, відстежуючи потенційний ризик ескалації в будь-якій сфері. Чи готові США відповісти, якщо Росія з якоїсь причини піде на ескалацію? Так, моя коротка відповідь, звичайно так. У воєнному відношенні ми дуже здатні відповісти на будь-яку форму чи спосіб ескалації за вказівкою президента”, – додав генерал.

Глава Китаю Сі Цзіньпін “стурбований” війною РФ проти України. Завдяки російській агресії, союзники на Заході зближуються в той час, як дружба між РФ та Китаєм має “межі”.