Російські надзвукові ракети суттєво не вплинули на війну – Пентагон

Використання Росією надзвукових ракет суттєво не вплинуло на війну. Про це сказали в Пентагоні

Атаки росіян стали першими в історії випадком застосування надзвукових ракет у бойових діях, сказав голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на слуханнях підкомітету Палати представників щодо закупівель у сфері оборони, повідомляє CNN.

Він сказав, що якщо не зважати на швидкісні характеристики ракет, то можна побачити, що використання тієї невеликої кількості надзвукових не мало якоїсь вирішальної чи суттєвої ролі в перебігу війни.

Розвідка США детально аналізувала наслідок кожної атаки надзвуковими ракетами. Деталі Міллі повідомить лише на закритому для громадськості слуханні Конгресу США.

Міністр оборони США Ллойд Остін погодився з оцінкою генерала Міллі. Він вважає, що президент РФ Володимир Путін хоче показати перевагу в озброєнні перед рештою світу. Для цього використовує надзвукові ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович пояснив, чому Росія змінила командувача війни проти України

Остін не вірить, що Путін готовий наважитися на використання ядерних боєзарядів.

Російські терористи почали обстрілювати Одесу радянськими надзвуковими протикорабельними ракетами “Онікс”. Такими самими ракетами РФ обстрілювала й Сирію, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.