Російські окупанти не приєднують Херсон, бо ділять награбоване

ФСБ та управління розвідки Росії ділять награбоване в Херсонській області. Між ними почався конфлікт.

Ділять сільськогосподарську техніку, зерно та навіть автобуси, сказав радник голови Офіса президента Олексій Арестович, передає “24 канал”

Пояснив, що в Херсоні є самопроголошене “керівництво”. Вони сказали Кремлю, що хочуть приєднатися.

На це одразу відреагував речник президента РФ Дмитро Пєсков. Сказав, що все має бути, як з Кримом. Це може свідчити, що Москва боїться допустити ескалацію.

Арестович каже, що це означає, що не буде ні ядерної війни, ні війни з НАТО, ні ескалації. Кремль ставить лише завдання вийти на кордони Донбасу та Херсонщини.

“І тут якийсь дурень самопроголошений вилазить і робить міжнародну заяву величезного масштабу. Йому одразу “дали по шапці”, що народ має вирішувати. Тому одразу з’явився із заявою Пєсков”, – каже радник.

Сценарій оголошення Таврійської області може існувати, але такі заяви для росіян точно не на часі.

Зараз немає ознак, що “референдум” у Херсонській області взагалі готується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вивозять із Херсонщини та Миколаївщини зерно, техніку та людей до РФ

“Останній вкид був, що це перенесли на 15-18 травня, але підготовки немає. Окрім того, вплинули і такі заяви, їх почали одразу “гасити” на рівні Кремля”, – каже Арестович.

Підсумував, що Україна все одно звільнить Херсон воєнним шляхом.

Призначена окупантами влада Херсонської військово-цивільної адміністрації заявила, що проситиме президента Росії Володимира Путіна включити Херсонську область до складу РФ. Структура влади на Херсонщині нібито вибудовуватиметься за аналогією з російськими регіонами