Білоруські військові будують оборонні позиції на кордоні з Україною

Білоруські військові обладнують оборонні позиції вздовж державного кордону в Брестській та Гомельській областях. На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив.

У Брестській та Гродненській областях тривають збори із залученням військовозобов’язаних запасу, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог продовжує посилено охороняти ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Щоб не допустити перегрупування українських військ та перекидання їх на інші напрямки, російські окупанти проводять демонстраційні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ стримують російську навалу, окупанти переходять в оборону – Генштаб

У прикордонних областях росіяни нарощують систему протиповітряної оборони. На Криворізькому та Миколаївському напрямках росіяни активних бойових дій не проводили. Обстрілювали наші підрозділи зі ствольної артилерії та мінометів. Обладнують передові позиції.

Росія з початку травня здійснила зі своєї території 49 ракетних ударів по Україні, випустивши 74 крилаті й балістичні ракети. Зокрема, “Іскандерів” – чотири, “Точок У” – вісім, крилатих ракет морського базування та повітряного базування – дві.