ЗСУ звільнили населений пункт у Харківській області

Збройні сили України звільнили населений пункт Питомник у Харківській області.

Підрозділи окупантів переходять в оборону, щоб уповільнити просування українських захисників, повідомляє у Facebook Генштаб ЗСУ у новому зведенні.

На Слов’янському напрямку основні зусилля ворога зосереджувалися на створенні умов для відновлення наступу. Підрозділи противника продовжували поповнення запасів матеріально-технічних засобів із метою нарощування наступальних спроможностей.

На переважній більшості тимчасово зайнятих територій Харківської області, з метою унеможливлення передачі інформації про переміщення російських військ, окупанти здійснюють придушення мережі сотового зв’язку.

Жителі багатьох населених пунктів залишаються без електроенергії та води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруські військові будують оборонні позиції на кордоні з Україною

Російські окупанти не дозволяють виїжджати на підконтрольну територію України.

На Донецькому напрямку окупанти зосередили основні зусилля на встановленні повного контролю над Рубіжним, а також проведенні наступу на Лиман.

Ворог намагається утримати позиції на правому березі річки Сіверський Донець. Також продовжує підготовку до проведення наступу в напрямках населених пунктів Курахове та Новопавлівка.

Противник продовжує обстрілювати позиції українських військ, збільшив інтенсивність ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотного літального апарата.

На Бахмутському напрямку, з метою підготовки наступу, російські окупанти продовжують артилерійські обстріли позицій українських військових в районах населених пунктів Світлодарськ і Троїцьке.

Окупанти намагалися штурмувати Оріхове та Тошківку, але зазнали невдачі.

В Маріуполі основні зусилля ворога зосереджуються на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. Противник продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів.

В окремих підрозділах збройних сил РФ, які перебувають на території Україні, не будуть проводити ротацію. Російські окупанти продовжують зазнавати втрат, вони деморалізовані й дезорганізовані.