Екстрадиція Шарія може тривати рік, а Киву не віддасть Росія – Венедіктова

Екстрадиція блогера Анатолія Шарія може затягтися до року.

А колишнього нардепа Іллю Киву не віддасть Росія. Про це в ефірі телемарафону заявила генеральна прокурорка Ірина Венедиктова, передає Gazeta.ua.

За її словами, слідчі закінчили всі справи стосовно Киви та передали їх до суду. Його звинувачують у державній зраді. Максимальне покарання – 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російському пропагандисту, який закликав до геноциду українців, оголосили підозру

“Чи видасть нам РФ Киву, таке щастя? Я думаю, що вона його залишить собі, але ми притягуватимемо його до відповідальності”, – пояснила вона.

Генпрокурорка також додала, що питання екстрадиції з Іспанії Шарія може тривати близько року.

“Процес екстрадицій дуже довгий завжди. За максимально позитивного процесу це може йти три-шість місяців. А так, ця історія може тривати й до року. Для нас важливо йти до кінця”, – додала Венедиктова.

Слідчі ДБР завершили розслідування стосовно колишнього народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви за його антиукраїнські дії. Обвинувальний акт скерували до суду 10 травня.

Киву обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади й поширенні забороненої в Україні комуністичної символіки.

Блогера Анатолія Шарія підозрюють за статтями про державну зраду та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.