Схвалював окупацію Маріуполя та захищав Путіна: на Житомирщині затримали підприємця

У Житомирській області затримали власника приватного підприємства через підозру в державній зраді. У соцмережах він впродовж березня-квітня поширював антиукраїнські дописи, повідомляє у Telegram Житомирська обласна прокуратура.

Зі свого акаунту він поширював дописи, в яких засуджував українців за те, що вони називають президента РФ Володимира Путіна Гітлером, а Росію – країною-агресоркою. Він стверджував, що українці нібито самі руйнують міста та вбивають своїх громадян.

Також підозрюваний поширював повідомлення про захоплення Маріуполя, над яким “взвилось красное знамя” та схвалював окупацію.

Ще одного приватного підприємця, жителя міста Олевська, викрили в Коростенському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти влаштували в Маріуполі “масштабне свято”, на яке ніхто не прийшов

Свою протизаконну діяльність він поєднував із торгівлею на ринку, зчинивши конфлікту суперечку із місцевим жителем. Колаборант нахабно нав’язував свої переконання, стверджуючи, що ЗС росіян “прийшли нас звільняти, а не воювати з нами”, а для того, щоб закінчилася “операція з визволення”, українському народу треба йти до Путіна, ставати на коліна та просити пробачення.

Крім цього, за публічного обвинувачення прокурорів Житомирської окружної прокуратури визнали винним у колабораційній діяльності жителя Житомира.

“Палким захисником” Путіна виявився уродженець РФ, який працював завідувачем підрозділу дитсадка. Він нав’язував колегам свої “переконання” у приміщенні дошкільного навчального закладу, стверджуючи, що “Путін хоче врятувати нас від бандерівців”, тому “російські війська наведуть лад у нашій країні” та іншу російську брехню.

Щоправда, свою вину чоловік визнав.

На Київщині повідомили про підозру двом колаборантам, які забезпечували окупантів житлом, їжею та допомагали орієнтуватися на місцевості. Під час тимчасового захоплення росіянами села Бабинці Бучанського району чоловік та жінка добровільно надали ворожим військовим житло.