Росіяни не можуть просуватися в Херсонській області

Російські окупанти не мають ні сил, ні намірів просуватися далі в Херсонській області. На Ізюмському напрямку перекидають додаткові війська.

На східному напрямку окупанти продовжують бити ракетами з Криму. Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів “24 каналу”.

Ключовим завданням окупантів є оточення українських сил. Але російські війська вже досить виснажені.

“Я взагалі очікую, що через тиждень, максимум через 10 днів – у них буде критична ситуація. В них багато тих, хто відмовляється воювати. Вони вже перекидають найвище командування, щоб вони мотивували бійців іти в атаку”, – каже Андрусів.

Російська армія деморалізована неможливістю виконати жодне завдання.

На північ від Харкова ЗСУ загрожують відрізати тили росіян. Тому противник відтягуватиме сили, щоб стримувати контрнаступ.

“Росіяни застосували вже все, що було, і особливо відчутних результатів вони не досягли. Просування відбувається ціною стирання з лиця землі населених пунктів, коли нашим солдатам уже нема де оборонятися. Вони фізично так воювати довго не зможуть”, – переконаний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові звільнили чотири села на Харківщині

У МВС очікують, що за тиждень чи 10 днів російські війська змінять тактику

Ситуація на війні змінюватиметься залежно від зброї, яку отримуватиме Україна. Завдяки поставкам українські війська зможуть перейти в контрнаступ. Питання звільнення Херсона стоїть у ціні цього наступу.