Літо зробить попередню презентацію: оновили прогноз погоди на четвер

У четвер, 12 травня, буде переважно сонячно й тепло на території України.

Літо зробить в Україні попередню презентацію, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

Зокрема, температура повітря протягом 12 травня підніметься до +22…29°C.

“У східних областях та в прибережних районах буде на кілька градусів нижче, але також тепло, +18…22°C. Весна пручатиметься і відстоюватиме своє право на календар сильним вітром – завтра пориви південно-західного вітру досягатимуть штормових 15-20 метрів за секунду в більшості областей України. Але зараз вітер – наш союзник у морях та прибережних зонах”, – повідомила Діденко.

Вночі та вранці в Україні переважатиме суха погода.

“Проте вже вдень з’являться грозові дощі в західних областях і до вечора четверга опади поширяться на увесь захід і північ. У зоні атмосферного фронту, який принесе дощі, спостерігатимуться досить значні температурні контрасти, тому ймовірність гроз висока – уважно прислухайтеся до грому й не лякайтеся його”, – додала синоптикиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весна оговтується від холоду: українців порадували прогнозом

Однак ймовірність опадів у східних, центральних областях та у південній частині України малоймовірна.

“У Києві 12 травня очікується вітряна спекотна погода. Протягом дня ймовірно до +26…28°C. Південно-західний вітер може досягати сильних поривів. Більшу частину найближчої доби дощу не буде, а вже в четвер ввечері добереться у столицю атмосферний фронт і принесе короткочасні грозові дощі”, – повідомила Діденко.

Такий високий стрибок у літо буде короткочасний, і вже з п’ятниці температура повітря почне поступово знижуватися до помірних значень, за словами синоптикині.

“Такі температурні стрибки, сильний вітер, коливання атмосферного тиску через переміщення атмосферного фронту, вже не кажу про щоденні наші тривоги та стреси – можливе загострення судинних недуг, стрибки артеріального тиску, мігрені, загальна слабкість – прислухайтеся до себе, простежте за близькими старшими людьми”, – додала вона.

У четвер в Україні очікується майже спека, +20…28°C. Але наприкінці тижня температура повітря знизиться, побільшає дощів із грозами.