Під час оборони Азовсталі загинули двоє героїв

У боях за Маріуполь під час оборони Азовсталі загинули двоє українських героїв – одесити, бійці полку “Азов” Віталій Блажко та Станіслав Узіков.

Про це повідомив одеський сайт Vgorode.

Герої загинули 8 травня.

Віталій Блажко (“Хват”) навчався в Академії внутрішніх військ МВС України. Служив у полку “Азов” і захищав Україну після початку війни на Донбасі 2014 року.

“Віталій Блажко був сміливим воїном, назавжди залишиться в строю “Азова” і назавжди буде у пам’яті як справжній воїн та командир”, – написав у Facebook представник “Азова” Валерій Нестерук.

Віталій Блажко був повним кавалером ордена “За мужність”. Під час боїв на Світлодарській дузі 2019 року він частково втратив ступні – але після протезування повернувся на фронт. Під час боїв за Маріуполь отримав четверте поранення. На його рахунку, кажуть побратими, – величезна кількість знищених окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборона Азовсталі: у бою загинув поет Сергій Скальд

Станіслав Узіков (“Ріхтер”) останні два з лишком місяці воював за Маріуполь.

“Націоналіст, боєць “Азова”, просто хороший хлопчина. Так ти і не закінчив свій великий піший перехід до Румунії”, – згадують про загиблого воїна.

Обидва мужні захисники загинули в бою, зі зброєю в руках, захищаючи свій народ і свою землю.

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Захисники перебувають на Азовсталі.

Під час евакуації цивільних громадян 6 травня від російських обстрілів загинули троє українських воїнів, ще шестеро поранені.

Усіх жінок, дітей і людей похилого віку із заводу евакуювали, сказали в уряді.

Українські військові готові здатися третій стороні й залишатися в цій країні до завершення війни. Азовсталь обстрілюють авіацією.