Окупанти вивозять із Херсонщини та Миколаївщини зерно, техніку та людей до РФ

Офіцер оперативного командування “Південь” Владислав Назаров заявив, що ситуація в їхній зоні відповідальності залишається стабільно напруженою.

Зокрема, російські загарбники продовжують займатися мародерством у тимчасово захоплених населених пунктах. Про це він розповів у відеозверненні, яке опублікував у Telegram.

Окупанти вивозять із Миколаївської та Херсонської областей зерно, техніку, майно та людей до Росії. Активістів катують за українську позицію, за відмову від співпраці можуть розстріляти.

Виїзди з населених пунктів, які контролюють росіяни, заблоковані. Загарбники також тиснуть на мирних жителів брехнею про те, що встановили свою владу над всім півднем України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни крадуть буряк, картоплю, капусту – викрадене українське зерно вже в Середземному морі

“На Одещині з метою захисту цивільних осіб, військових та цивільних об’єктів від нападу, виявлення та знешкодження диверсійних груп РФ, відпрацювання інших завдань продовжуються контрдиверсійні заходи. В прикордонних із Придністров’ям районах обстановка стабільна й контрольована”, – підкреслив Назаров.

Корабельне угруповання ворога продовжує контролювати північно-західну частину Чорного моря. Також вони блокують судноплавство та погрожують ракетними ударами з моря.

Крім того, існує висока ймовірність атак стратегічною авіацією.

З тимчасово захоплених територій окупанти вивозять зерно до Криму. Керують цією операцією російські спецслужби.