Кулеба відправиться в тур трьома країнами Європи

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба з 11 по 18 травня вирушить у тур Європою. Зокрема, він відвідає Німеччину, Бельгію та Нідерланди. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

Так, з 11 по 14 травня Кулеба проведе у Берліні зустрічі з членами німецького уряду та депутатами Бундестагу. На ній обговорюватимуться подальші постачання зброї в Україну, її членство в ЄС та нові санкції проти РФ.

При цьому 13 травня у Любеку відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн G7, у якій також візьме участь Кулеба. Він озвучить пропозиції щодо втілення домовленостей, досягнутих на відеоконференції G7 за участю президента України Володимира Зеленського.

Потім Кулеба вирушить із дводенним робочим візитом до Брюсселя, де візьме участь у засіданні Ради ЄС із закордонних справ як спеціальний гість.

Ключовими темами стануть майбутнє Європи та роль України у ньому, запровадження шостого пакету санкцій ЄС проти РФ, що включає ембарго на російську нафту, притягнення Росії до відповідальності за її злочини в Україні.

Важливим питанням на цій зустрічі буде надання Україні статусу кандидата на членство у ЄС.

З членами Єврокомісії планується обговорити надання Україні гуманітарної допомоги, кроки щодо підтримки економіки країни та відновлення зруйнованої інфраструктури.

В останні два дні європейського туру – 17 та 18 травня – Кулеба відвідає Гаагу. Там міністр проведе зустрічі з членами уряду та парламенту Нідерландів.

«Під час візиту до Нідерландів Кулеба приділить особливу увагу просуванню позовів України проти РФ у міжнародних судових інстанціях для притягнення Росії до відповідальності за її злочини проти України та українського народу», – йдеться у повідомленні.