Окупанти знову штурмують «Азовсталь»: за добу кілька десятків авіанальотів

Вчора, 10 травня, окупанти продовжували штурм «Азовсталі» у блокадному Маріуполі. За добу загарбники здійснили 38 авіанальотів на територію комбінату.

Російська армія застосовувала ствольну артилерію, танки й інше озброєння, повідомляє полк «Азов».

Обстріли не припинялися весь день. Крім того, окупанти намагалися штурмувати металургійний комбінат за підтримки піхоти.

«За минулу добу на територію заводу «Азовсталь», яку боронять захисники Маріуполя, було здійснено 38 літаковильоти, в тому числі 4 вильотів стратегічних бомбардувальників», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що окупанти продовжують штурм меткомбінату «Азовсталь» в заблокованому Маріуполі. За минулу добу російські загарбники здійснили 34 авіанальоти, 8 з них – стратегічні бомбардувальники.

Російські війська проводять перегрупування своїх сил у Запорізькій області, перекидаючи сюди сили з Маріуполя. Далі вони планують почати наступ.

В Маріуполі через блокаду російськими військами та постійні обстріли може скластися катастрофічна ситуація. За попередніми даними, до кінця року може загинути близько 10 тисяч мирних жителів.