Окупанти вимагають засекретити їхню участь у війні проти України

Російські окупанти намагаються приховати свою участь у бойових діях в Україні.

Військові армії країни-агресора починають усвідомлювати воєнну поразку РФ, повідомляє Головне управління розвідки.

“Розуміючи невідворотність покарання за воєнні злочини проти народу України, окупанти вимагають у командування засекретити їхню участь у повномасштабному вторгненні”, – ідеться у повідомленні.

Особливого масштабу такі звернення набули у частинах Повітряно-космічних сил Росії. Дехто з льотчиків вимагає документи, що на момент початку російсько-української війни вже не проходив службу в частині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль похапцем змінює пропаганду на тлі поразок у війні в Україні

“Сховатися від помсти за масові вбивства мирних мешканців та знищену інфраструктуру України намагаються не лише безпосередні виконавці злочинів, а й уже колишні військові, які брали участь у підготовці до вторгнення. Відповідальності за масові вбивства мирних громадян та співучасть у підготовці таких злочинів окупанти намагаються уникнути вимагаючи у командування фальшиві документи про перебування на лікуванні чи у відпустках”, – звітує ГУР.

Воєнною розвідкою України, зокрема встановлено особи воєнних злочинців: військовослужбовців 277 бомбардувального авіаційного полку 303 змішаної авіаційної дивізії 11 армії ВПС і ППО (військова частина № 77983), що дислокується на аеродром “Хурба” Хабаровського краю. Більшість із них залучалася до завдання ракетно-бомбових ударів по території України з аеродромів Ліда та Барановичі на території Білорусі, а також аеродромів Борисоглєбськ та Мариновка у РФ.

Понад 40 країн світу закликали розслідувати воєнні злочини в Україні. Міністерство закордонних справ України працює над організацією окремого трибуналу проти Росії. Це роблять для того, щоб світ визнав її агресором і змусив виплачувати репарації.