Командир морпіхів з Азовсталі звернувся до урядів іноземних держав із закликом

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій “Волина” Волинський закликав уряди іноземних держав врятувати українських бійців на Азовсталі і перемістити їх у безпечну зону.

Звернення до світової спільноти опублікував у Facebook

“Я – морський піхотинець. Саме морська піхота навчила мене по-справжньому любити Україну. Любити сміливо та відчайдушно, любити зі зброєю в руках та у хвилини найбільшої небезпеки, любити надійно, хоробро та безкомпромісно. І поки б’ється моє серце, я відчуватиму чисту, безумовну та беззастережну любов до Батьківщини. Бо в ній – любов сина до рідної матері, брата до сестри, любов батька до своєї дитини”, – розпочав він.

Зазначив, що морська піхота – це його родина, разом з якою він бореться проти російських загарбників і захищає Азовсталь у Маріуполі Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ампутувати кінцівки чи повільно помирати: на Азовсталі знищили другий підземний госпіталь

“Морська піхота – це моя родина. Це захисники України, які без вагань віддають свої життя за Батьківщину. Це побратими, що завжди ділять останнє порівну на всіх, готові підставити своє плече та простягнути руку допомоги. Бо маємо одну на всіх – спільну любов до неньки України. Ми боремося”, – написав Волина.

Після звернувся до світових лідерів та урядів іноземних держав.

“Якщо світова цивілізація ще має спільні духовні цінності та ідеали, якщо люди здатні відчувати біль та страждання інших, якщо слова про допомогу змушують діяти, то я закликаю боротися за гарнізон Маріуполь. Я закликаю весь світ, я закликаю кожного допомогти реалізувати процедуру extraction для українських військових”, – наголосив він.

З Азовсталі намагатимуться евакуювати медиків та поранених. Про підготовку другого етапу евакуації з Азовсталі заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.