“У Маріуполі темно щодня, навіть якщо є сонце”, – жителька Маріуполя показала жахіття в місті

Жителька Маріуполя Аліна Козицька евакуювалася з міста на початку травня. Літак скидав бомби, а її будинок був за кілька метрів від убивчого радіусу ураження.

У її квартирі оселилися російські окупанти, а справжньою святковою їжею став хліб з маслом. Про це пише Маріуполька міська рада в Telegram.

Від війни жінка ховалася у батьків у приватному секторі. Бачила, як над дахом пролітають снаряди. Каже, горів кожен другий будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Прийшла російська весна” – показали фото зруйнованого окупантами Маріуполя

“Найстрашніший день – 10 березня. Тоді о 19:30 літак скинув бомбу просто на житлові будинки. Вибило всі вікна, на мене посипалася стеля, оглушило. І якби буквально на один будинок правіше, то, можливо, не було б більше мене”, – ділиться.

Каже, що після цього залізла в підвал і не виходила до 7 квітня.

“Я так хотіла жити, як ніколи. Молилася щодня, щоб нічого не прилетіло до нашої оселі, щоб ми вижили”, – ділиться Козицька.

Розповідає, що 7 квітня вперше вийшла за пайком. Її вразило те, на що перетворилися люди. Всі брудні, зарослі, в очах просто сум і страх. Видно, що кожен пережив такий жах, який не передати словами.

“Коли з’явилася можливість виходити з дому, я почала шукати людей. Це неймовірне почуття, коли бачиш нехай брудне, нехай із смутком в очах знайоме обличчя”, – зазначає.

Жінка каже, коли виїжджала, то побачила Маріуполь розбитим, сумним та втомленим. Місто трималося з останніх сил, люди також. Їй було складно повірити, що на знайомих вулицях немає більше будинків.

За її словами, багато хто хоче виїхати в Україну, але це нереально складно зробити.

“У Маріуполі темно щодня, навіть якщо є сонце. Але місто стоїть. Я їхала зі сльозами на очах. Вірю, що колись тут знову буде світло, затишно та радісно. Впевнена, що ми повернемо Маріуполь”, – наголосила.

Увесь цивілізований світ має бачити умови, в яких перебувають поранені захисники Маріуполя і діяти. В повній антисанітарії, з відкритими ранами, перев’язаними не стерильними залишками бинтів, без необхідних медикаментів і навіть харчування. Фото скалічених бійців “Азову” показали в Telegram-каналі полку.