Війна в Україні зайшла у глухий кут – розвідка США

Розвідка Сполучених Штатів Америки вважає, що повномасштабна війна Російської Федерації проти України “зайшла у глухий кут”.

Наразі жодна зі сторін збройного конфлікту не має остаточної переваги на полі бою, заявив очільник Агентства оборонної розвідки США Скотт Беррієр, повідомляє Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка США окреслила головні цілі Путіна у війні проти України

“Росіяни не перемагають, але й українці також не роблять цього. Ми тут дещо у глухому куті”, – повідомив генерал-лейтенант на зустрічі з комітетом Сенату з питань збройних сил.

Водночас від початку повномасштабної війни українська армія знищила щонайменше 10 російських генералів. Їхня кількість може бути й більшою, додав Беррієр. При цьому він констатував, що окупанти не досягли серйозних успіхів на жодному з напрямків.

В Україні з початку широкомасштабної війни Збройні сили Україні ліквідували 10 генералів Російської Федерації. Це є надзвичайно високим показником.

Це незвично велика кількість для сучасної армії, яка набагато перевищує кількість американських генералів, що загинули за 20 років конфлікту в Афганістані.

Деякі офіційні особи США пояснюють цю нетипово високу цифру частково розвідувальною підтримкою Сполучених Штатів, тоді як інші вважають, що це пов’язано з тим, що російські генерали змушені діяти в зоні конфлікту, щоб мотивувати свої війська.