“Кожен день може стати останнім” – захисник Маріуполя розповів про ситуацію на Азовсталі

Російські загарбники не залишають спроб захопити Азовсталь у заблокованому Маріуполі Донецької області.

Через це українські захисники зазнають важких втрат. Про це розповів офіцер управління розвідки полку “Азов” Ілля Самойленко, який зараз залишається на території заводу, у коментарі Sky News.

За його словами, продовжуються бомбардування та обстріли території підприємства.

“Кількість поранених і загиблих солдатів дуже велика, і ці люди заслуговують на належну турботу. Ніхто не очікував, що ми так довго чинитимемо опір росіянам, але ми все одно боремося”, – зазначив він.

Захисники міста мають вкрай обмежені запаси ресурсів. Саме тому, як наголосив Самойленко, “кожен день може стати останнім”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Прийшла російська весна” – показали фото зруйнованого окупантами Маріуполя

Водночас воїни не збираються здаватися у полон, адже це означає лише вірну смерть. Як уточнили журналісти, захисників не стільки хвилює власна доля, як те, яким чином доля Маріуполя вплине на оборону всієї України.

“Наслідки цього можуть бути вкрай катастрофічними для української оборони та української держави. Наше життя нічого не означає, але наша боротьба означає все”, – наголосив офіцер.

За його інформацією, з території Азовсталі евакуювали мирних жителів. Водночас високопосадовці зазначають, що там можуть перебувати близько сотні цивільних.

У Маріуполі російські окупанти вивозять пакети з тілами загиблих з-під завалів Драматичного театру. Це вони роблять тракторними лафетами.