ЗСУ продовжують гнати окупантів від Харкова до російсько-українського кордону – ISW

ЗСУ звільнили кілька міст на північ від Харкова і продовжили наступ на північ від нещодавно звільненого Старого Салтова.

Їхня мета – захопити кілька міст на північний схід від Харкова. Про це повідомляє Інститут війни.

Зазначається, що російські сили з району Ізюма передислокуються на північ, щоб спробувати послабити тиск цього контрнаступу і перешкодити подальшому просуванню на північ до кордону з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

“Український контрнаступ, швидше за все, продовжить відволікати російські війська та ресурси від розгортання на інші напрямки наступу, де бойові дії також було зупинено успішною українською обороною”, – йдеться у повідомленні.

У інституті додають, що контрнаступ завадить російській артилерії обстріляти північно-східні околиці Харкова. Це потенційно дозволить українським силам загрожувати росіянам обстрілами та подальшими атаками.

Український контрнаступ на півночі Харкова просунувся далі і, можливо, наблизився до кордону з Росією в межах 10 км.

Українські війська звільнили села Верхній Салтів, Замуйлівка, Байрак, Рубіжне у Вовчанському районі Харківської області. Вороги відходять подалі від Харкова. У звільненні брали участь бійці Збройних сил України Харківського 227-го батальйону 127-ї бригади тероборони.