РФ виключили з Моніторингової групи Антидопінгової конвенції

З ініціативи України, які підтримали багато країн-партнерів, РФ виключили з Моніторингової групи Антидопінгової конвенції. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту.

«Під час відкриття 55-го засідання Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи (Т-DO) у Страсбурзі глава української делегації, заступник міністра молоді та спорту України з європейської інтеграції Андрій Чесноков висловив протест у зв’язку зі спробою представників країни-агресора взяти участь у засіданні Всім присутнім, зокрема працівникам Секретаріату РЄ, які намагалися довести обґрунтованість участі російської делегації в засіданні як сторони-підписанта відповідної конвенції, було чітко доведено наявність процедурних порушень у запрошенні та можливості участі представників держави, яке було позбавлене членства в організації за грубе порушення її і щодо модальностей участі якої у конвенційних органах рішення не ухвалено керівними органами Ради Європи», – йдеться у повідомленні прес-служби Мінспорту.

Зокрема, позицію України підтримали такі країни як Польща, Латвія, Естонія та Великобританія.

Представникам РФ було запропоновано добровільно залишити Моніторингову групу, від чого вони відмовилися. Але через принципову позицію України в цьому питанні та підтримку інших країн засідання було достроково припинено до прийняття керівними органами РЄ відповідних рішень.

У міністерстві також розповіли, що завдяки проведенню низки успішних двосторонніх та багатосторонніх консультацій було досягнуто збільшення фінансування від держав-партнерів антидопінгової програми, зокрема щодо безкоштовного тестування українських спортсменів національними антидопінговими організаціями інших держав відповідно до планів тестування Національного антидопінгу.