У Кремлі намагаються дискредитувати Зеленського новими фейками

У РФ з’являються нові фейки, спрямовані проти президента України Володимира Зеленського. Про це у Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«Пропагандисти намагаються розгорнути дискредитаційну кампанію проти Президента України, заявляючи, що «попри те, що генштаб України був проти самогубної атаки на Зміїний, за порадою британських консультантів В. Зеленський наказав про проведення операції на острові», – йдеться у повідомленні. Проте це дезінформація.

Крім того, РФ намагається маніпулювати, щоб зменшити санкційний тиск. Так, російська пропаганда продовжує поширювати тезу про те, що «всі країни світу, особливо в Латинській Америці та Африці, страждають від наслідків конфлікту в Україні та санкцій щодо Росії».

Крім того, з посиланням на посольство Росії в США, російські ЗМІ поширили інформацію про “абсурдність затвердження Держдепартаменту США про причетність Москви до кібератак на об’єкти критичної інфраструктури України”.

Зазначимо, що російська пропаганда вигадує щоразу нові фейки про війну в Україні. Українців та весь цивілізаційний світ закликають не вірити їм.