У Бундестазі хочуть радикально змінити курс щодо Росії

Лідерка найбільшої фракції Бундестагу, співголова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Заскія Ескен виступила за зміну курсу проти Росії. На її думку, колишня німецька політика діалогу, довірчих відносин і торгівлі із агресором зазнала краху.

Про це пише Handelsblatt.

Вирішення конфліктів за допомогою діалогу було надзвичайно успішним багато десятиліть, як і перетворення за допомогою торгівлі. Але ми бачимо, що Путін більше не діє раціонально

— Заскія Ескен
співголова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН)

За словами німецької парламентарки, путін «зневажає міжнародне право, договори та довірчу співпрацю». 

«Для нас це означає, що ми ще більше зближуємось у Європі з нашими міжнародними партнерами, щоб мати можливість захищати наші цінності та свободу»

— Заскія Ескен
співголова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН)

Ескен додала, що у Німеччині «більше не має бути односторонньої залежності від імпорту російських енергоносіїв».

Зазначимо, що Німеччина вже готує «кризовий план» на випадок раптового припинення поставок газу з Російської Федерації. Підготовку плану очолює Міністерство економіки ФРН.

Під час візиту до України глава МЗС Німеччини заявила, що ФРН передасть Україні самохідні артилерійські системи відразу після навчання екіпажів. Далі піде мова про танки. Також міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пообіцяла, що Німеччина підтримає повноправне членство України в ЄС у майбутньому.