Засідання на американській базі “Рамштайн” щодо України стануть регулярними

Наприкінці травня на базі “Рамштайн” у Німеччині відбудуться другі переговори країн-союзниць щодо військової допомоги Україні.

Передбачається, що надалі такі зустрічі можуть стати регулярними, заявив на брифінгу у вівторок спікер Пентагону Джон Кірбі.

“Цього місяця відбудеться ще одна зустріч глав оборонних відомств, що вперше відбулася у ФРН. Але цього разу, швидше за все, вона пройде онлайн. Не сумніваюся, що міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін і міністр оборони Великої Британії Бен Воллес матимуть можливість поговорити про те, як виглядає порядок денний для другої консультативної зустрічі”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конгресі США ухвалили надання Україні рекордних $40 млрд

Кірбі також зазначив, що міністр Остін хоче збиратися щомісяця. Тому, швидше за все, зустрічі будуть переважно віртуальними, але це питання ще остаточно не вирішене.

26 квітня у Німеччині, на американській авіабазі “Рамштайн”, зустрілися міністри оборони 42 країн. Скликав колег на зустріч міністр оборони США Остін. На саміті американці з союзниками обговорили російсько-українську війну, шляхи постачання зброї та майбутню післявоєнну підтримку України.

Задля посилення відповідної координації домовилися створити спеціальну контактну групу. Яка регулярно робитиме аналіз потреб України та спроможностей країн, що надають підтримку. За підсумками форуму наголосили, що країни-партнери вже зібрали близько $5 млрд військової допомоги Україні.