Канада надає Україні дані кіберрозвідки

Канада надає Україні кібердопомогу і розвідувальні дані про кіберзагрози. Також країна засуджує кібератаку Росії напередодні повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, передає “Укрінформ”.

“Канада рішуче засуджує руйнівну кібернетичну діяльність Росії, направлену проти європейського телекомунікаційного сектору 24 лютого. Канада приєднується до партнерів та союзників, приписуючи цю діяльність Росії.

За оцінками Канади, за цим інцидентом стоять російські військові. Російське незаконне вторгнення в Україну, її шкідлива кібернетична діяльність та обурливі дезінформаційні кампанії неприйнятні та мусять припинитися”, – сказала Жолі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери діяли з військовими під час ракетних обстрілів Одеси

Додала, що Канада “ділиться цінною розвідувальною інформацією стосовно кіберзагроз та надає цінну кібердопомогу Україні, намагаючись зміцнити оборону цієї країни проти російського невиправданого та незаконного вторгнення”.

“Цей інцидент привертає увагу до послідовності руйнівних кібернетичних дій, які демонструють зневагу до заснованого на правилах міжнародного порядку.

Ці дії також свідчать про готовність Росії безвідповідально використовувати свої кіберспроможності”, підсумувала Жолі.

У ніч повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 24 лютого, ворог хотів знищити весь наш кіберзахист. Всього з початку війни нейтралізовані 120 кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління України, повідомили в СБУ.

8 травня прем’єр Канади Джастін Трюдо відвідав Ірпінь на Київщині. Він був шокований тим, в якому стані зараз місто.