Російські загарбники найактивніше наступають на двох напрямках – Генштаб

Російські окупанти продовжують наступати у Східній операційній зоніі. Їхня мета – встановити повний контроль над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей і утримати сухопутний коридор між зазначеними територіями та окупованим Кримом.

Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках, повідомив 11 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

“На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін”, – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович оцінив можливість вторгнення військ Білорусі в Україну

На Слобожанському напрямку ворог діє угрупованням, яке складається з окремих підрозділів шостої загальновійськової армії Західного військового округу, 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів. Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ у напрямку державного кордону. Ворог також проводить розвідку підрозділів Сил оборони на північ та північний-схід від міста Харків.

Упродовж поточної доби, 10 травня, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил успішно відбили 12 атак ворога. Українські захисники знищили 12 танків, чотири артилерійські системи, 19 одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та сім автомобілів оккупантів.

Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили один ворожий гелікоптер Мі-24 та 3 безпілотні літальні апарати типу “Орлан-10”.