У Конгресі США ухвалили надання Україні рекордних $40 млрд

Сьогодні, 11 травня, Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону, який передбачає додаткове виділення рекордних майже $40 млрд.

Тепер законопроєкт розгляне Сенат, передає “Укрінформ”.

“Ми несемо моральну відповідальність за надання цієї підтримки, щоб допомогти покласти край тяжким втратам життів, притягнути Путіна та його прибічників до відповідальності та захистити глобальну демократію”, – заявила авторка законопроєкту, конгресвумен Роза ДеЛауро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенатори США пропонують визнати Росію державою-спонсором тероризму

Більше $20 млрд з пакету має надійти Україні у вигляді військової допомоги.

Документ підтримали 368 осіб, 57 висловилися проти.

“Законопроєкт передбачає допомогу Україні в захисті суверенітету й демократії, притягненні російського керівництва до відповідальності, розв’язанні проблем продовольчої безпеки в усьому світі, що посилюється через війну, а також забезпеченні важливої підтримки біженців”, – йдеться у повідомленні.

Після ухвалення документу Сенатом його має підписати глава Білого дому.

Президент США Джо Байден просив парламент погодити допомогу Україні на $33 млрд. Проте законодавці вирішили виділити кошти і для вирішення гуманітарних питань.

Також 9 травня Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Він прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок.