За одну добу окупанти вивезли в Росію майже 9 тис. українців

Росія лише за одну добу, 9 травня, примусово вивезла на свою територію з України 8787 людей.

З них – 1106 дітей, повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Треба кричати про викрадення Росією дітей. Це діє на цивілізований світ”

“Упродовж доби без участі української влади із небезпечних районів “Донецької і Луганської народних республік” на територію Російської Федерації евакуйовано 8787 людей, в тому числі 1106 дітей”, – заявив начальник Національного центру управління обороною РФ Михайло Мізінцев.

“ТАСС” повідомляє, що з початку війни Росії в Україні до РФ вивезли 1 208 225 осіб. 210 224 з них діти.

Окупанти примусово вивозять на територію Росії українців. За словами омбудсмена Людмили Денісової, існують докази про те, що масова депортація готувалася заздалегідь. Вона розповіла, що в РФ є волонтери, які знаходять табори з вивезеними громадянами України. Про них повідомляють українській стороні.

Також Денісова повідомляла, що Росія повертає примусово евакуйованих українців у Донецьку область, де ведуться бойові дії. Звідти людей загарбник примусово евакуйовував з тимчасово окупованих територій Донецької області до Росії з 18 лютого. Вивозили жінок, дітей, осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

У Росії виявили 66 таборів для примусово депортованих українців. Заклади розташовані в колишніх радянських санаторіях та інших об’єктах у Сибіру, на Кавказі, за Північним Полярним колом і на Далекому Сході.