У Давосі може відбутися донорська конференція для України

На полях 51-го Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі з 22 до 26 травня можливе проведення окремого донорського заходу на підтримку України.

Це питання обговорив голова Офісу президента України Андрій Єрмак із президентом ВЕФ Берге Бренде, пише Інтерфакс-Україна.

«Його (донорського заходу) ціллю має стати фінансування відновлення зруйнованих агресором населених пунктів та об’єктів критичної інфраструктури», – йдеться у повідомленні за підсумками розмови.

Крім того, сторони обговорили питання участі України у самому форумі. Було наголошено, що засідання ВЕФ відбуватиметься на тлі історичних викликів для України та всієї Європи й світу у зв’язку з брутальною війною, розв’язаною Російською Федерацією проти України.

Єрмак наголосив на важливості використання майданчика ВЕФ для консолідації міжнародних зусиль щодо припинення агресії Росії проти України, а також для напрацювання стратегічного бачення післявоєнного відновлення країни.

Керівник Офісу президента подякував Бренде за чітку позицію керівництва ВЕФ щодо підтримки України та засудження повномасштабної агресії Росії.