Окупанти перекидають мобілізованих з ОРДЛО на Слобожанський напрямок

На Слобожанському напрямку російські окупанти активних наступальних дій не проводили, але перегруповують наявні підрозділи.

Щоб не допустити просування ЗСУ та поповнити свої лави, окупанти перемістили до п’ятисот мобілізованих осіб з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, йдеться у новому зведенні Генштабу.

Також ворог здійснює інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій, посилює систему протиповітряної оборони, нарощує систему медичного забезпечення.

На Ізюмському напрямку окупанти намагаються створити умови для успішного наступу: поповнювали запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів, проводили інженерне обладнання передових позицій та посилили повітряну розвідку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни знищили танки та екіпажі російських загарбників: відео 18+

На Сіверськодонецькому напрямку тривають безуспішні спроби встановлення контролю над Рубіжним.

Російські терористи здійснюють штурмові дії в районах населених пунктів Нижнє, Тошківка, Оріхове Луганскої області, але не мають успіху.

Противник намагається закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка, здійснює штурмові дії в районі населеного пункту Шандриголове Донецької області, але успіху не має.

На Донецькому напрямку окупанти здійснювали спробу штурмових дій у напрямках міста Марʼїнка, населених пунктів Камʼянка Ясинуватського району та Новомихайлівка Покровського району Донецької області, проте також зазнали невдачі.

В місті Маріуполь російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на блокуванні та знищенні українських підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії та танків вони проводять штурмові дії.

У Маріуполі російські окупанти вивозять пакунки з тілами загиблих з-під завалів Драматичного театру. Пакунки з тілами загиблих вивозять тракторними лафетами.