Ракетний обстріл Одещини: пошкоджені бази відпочинку, склади і ТРЦ

У результаті російських ракетних ударів по Одещині пошкоджені об’єкти цивільної та туристичної інфраструктури.

9 травня росіяни атакували Суворовський район міста, Білгород-Дністровський та Одеський район області. Про це повідомляє пресслужба Одеської облпрокуратури.

“Від вибуху ворожої ракети на території складського приміщення у Суворовському районі один чоловік загинув та ще двоє людей отримали поранення. Внаслідок обстрілу та пожежі суттєвих руйнувань зазнали складські та адміністративні приміщення.

У результаті обстрілу Одеського району пошкоджено та зайнялося близько 1000 метрів квадратних будівлі торгово-розважального центру “Рив’єра”, трьох мирних мешканців госпіталізовано до лікарні з пораненнями, загиблих немає. Вибуховою хвилею пошкоджено фасади та вікна житлових будинків поруч з місцем події”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вчетверте влучили ракетою в міст через Дністровський лиман

Також ворожих атак зазнала туристична інфраструктура у Білгород-Дністровському районі.

“Зруйновані та пошкодженні п’ять будівель бази відпочинку та будівлі малого приватного бізнесу. Внаслідок ракетної атаки троє мирних мешканців отримали множинні поранення, загиблих немає”, – додала пресслужба.

Зазначила, що на цих територіях будь-яких військових об’єктів немає.

“В об’єктах нападу не зберігалось будь-якого військового спорядження та вони не використовувались у військових потребах”, – повідомили в Одеській облпрокуратурі.

Прокурори Одещини розпочали досудові розслідування.

У ніч на 10 травня російські окупанти обстріляли Одесу із застосуванням авіації. Загарбники випустили по місту сім ракет. Окрім ТЦ, поцілили в працююче підприємство, де тривав робочий процес. Одна людина загинула, п’ятеро поранених. Їх госпіталізували.