“Маємо посилювати тиск на Росію” – Зеленський звернувся до народу й політиків Словаччини

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до парламенту Словаччини.

Він наголосив, що тиск на Росію має посилюватися. Запис звернення опублікували в Telegram глави держави.

Зеленський зазначив, що єдність України та Словаччини мають посилюватися разом із тиском на країну-агресорку до перемоги над російськими загарбниками.

За його словами, українці не забудуть, як Словаччина надала допомогу у вирішальний час. Підкреслив, що РФ необхідно зупинити, адже звірства, які чинили та продовжують чинити терористи, можуть повторитися і відбутися на території інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмова в наданні статусу кандидата в ЄС означатиме обман України – Кулеба

“Знаю, що в червні в Братиславі відбудеться донорська конференція для мобілізації допомоги Україні. Вдячний усім, хто бере участь у її організації, зокрема аналітичному центру GLOBSEC”, – сказав Зеленський.

Він також висловив надію, що на братиславському майданчику вдасться обговорити конкретні проєкти щодо відновлення нормального життя в різних регіонах України.

“Що активніше ми співпрацюємо, то сильніше тиснемо на Росію. І що більше посилюємо загальноєвропейську єдність, то чіткішими є контури нашої перемоги”, – підсумував президент.

Україна передала другу частину відповідей на спеціальний опитувальник, який має заповнити кожна країна, що прагне бути частиною Європейського Союзу. Зазвичай на це витрачаються місяці, але ми зробили все за лічені тижні, заявив президент Володимир Зеленський