СБУ затримала коригувальника артобстрілів по Укроборонпрому

Служба безпеки України затримала агента, який коригував артобстріли по об’єкту Укроборонпрому.

Також СБУ виманила на підконтрольну Україні територію колаборанта з Херсонщини, повідомив речник Служби Артем Дехтяренко в Telegram.

“На Херсонщині завдяки спецоперації СБУ вдалося виманити колаборанта, який інформував окупантів про функціонування військових і правоохоронців”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ятигодинні допити й електричний стілець – Денісова розповіла про катування полонених

У Миколаївській області СБУ встановила й затримали коригувальника вогню, який допоміг ворожій артилерії пошкодити “Миколаївський бронетанковий завод”.

“На Донеччині оголосили про підозру в держзраді посадовцю Азовсталі, який “здав” окупантам схему підземних тунелів, де тримають оборону захисники Маріуполя”, – сказав Дехтяренко.

У Луганській області засудили двох російських окупантів до восьми років в’язниці, яких захопили в полон у березні під Сіверськодонецьком.

“На Сумщині СБУ затримала депутата райради й повідомила йому про підозру в державній зраді. На Івано-Франківщині СБУ зірвала спробу ФСБ РФ зібрати дані про боєготовність регіону”, – додав речник.

Служба безпеки України має повну інформацію на російських окупантів і докази їхніх звірств. Уже встановили особи майже 900 росіян, які скоювали воєнні злочини проти мирних людей на Київщині. Зараз перевіряють дані щодо причетності до злочинів ще понад 2,5 тис. російських загарбників, чиї підрозділи базувалися на території Київської області.