Кличко: До столиці повернулися майже дві третини мешканців

На сьогодні до Києва повернулися майже дві третини мешканців столиці.

Про це заявив міський голова Віталій Кличко в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

“Ми підраховуємо з операторами зв’язку кількість телефонів у нашому місті. Це приблизно два з половиною мільйони киян зараз уже перебувають у нашому місті. Майже дві третини киян повернулися”, – сказав він.

Мер Києва уточнив, що до початку російської агресії проти України в столиці проживали 3,5 млн людей. Водночас зауважив, що кияни, які були вимушені виїхати, можуть повертатися до міста.

“А гарантувати безпеку ми не можемо. На сьогодні ймовірність обстрілів і ракетних ударів ще, на жаль, залишається”, – заявив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які нові назви отримають п’ять станцій Київського метрополітену

Додав, що якщо є можливість бути в захищеніших місцях, де немає ризику для життя і здоров’я, “будь ласка, залишайтеся. І якщо є можливість – ми не заперечуватимемо поверненню сьогодні до своїх домівок”.

Також міський голова Києва зауважив, що зараз у Києві є велика кількість блокпостів, діє комендантська година, яка також обмежує рух містом, зберігається імовірність обстрілів, а в передмісті заборонено відвідування зелених зон через можливі замінування і наявність вибухонебезпечних предметів.

“Тобто багато обмежень є. І якщо вони вас не лякають, можете повертатися. Але ми можемо говорити, що сьогодні вже життя потроху повертається до нормального функціонування. Проте його не можна назвати таким, яке було”, – повідомив він.

Кличко також сказав, що “не так функціонує громадський транспорт, як хотілося б”.

“Це пов’язано з обмеженням кількості й маршрутів, складу, великого навантаження на інфраструктуру, зменшенням кількості працівників комунальних підприємств. Викликів багато, але ми робимо все для того, щоб вода й теплопостачання, електропостачання, сервіси, прибирання сміття і вулиць – все функціонувало. Тобто воно функціонує, але зараз у дещо інших умовах”, – сказав міський голова.

У Святошинському, Оболонському й Подільському районах столиці погіршилася якість повітря. Це сталося через тління торф’яних родовищ. Пожежу на торфовищах ліквідовують у Бучанському районі на Київщині.