Закон про ленд-ліз: Єрмак пояснив, що він означає для України

Голова Офіса президента Андрій Єрмак розповів, що означає з військової та дипломатичної сторін закон про ленд-ліз для України.

Співробітництво в його рамках регулюватиметься міжурядовими договорами, деталі яких оприлюднять. Відповідний допис він опублікував у Telegram.

Закон передбачає укладання міжурядових договорів про передавання в оренду або в борг із можливістю відтермінованої оплати за використання озброєнь з асортименту військово-промислового комплексу США.

Єрмак наголосив, що Україна отримає високотехнологічну та ефективну зброю, постачання якої супроводжуватиметься навчанням наших бійців ЗСУ. Також закон дозволяє американському президенту не погоджувати допомогу з Конгресом щоразу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден підписав новий пакет військової допомоги для України

Окрім озброєнь також можлива й інша допомога, зокрема з матеріалами, які ще мають погодити. Також ленд-ліз передбачає розгортання військових, логістичних і промислових потужностей, як в США, так і в Україні. Американський оборонно-промисловий комплекс запустить виробництво нової техніки й зброї для наших потреб.

“Ми точно розширимо арсенал сучасних озброєнь і кількість воїнів, які вмітимуть поводитися із цією зброєю. Армія стане ще сильнішою, а перемога – ближчою. На дипломатичному рівні ленд-ліз є сигналом для всіх народів світу, що Україна переможе”, – підкреслив Єрмак.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Це відбулося в понеділок, 9 травня.