Вихователів дитсадків окупованого Донецька зганяють до Маріуполя

Вихователів дитячих садків з ДНР змушують їхати в зруйнований Маріуполь на Донеччині.

Також у наближені до нього населені пункти – Мангуш, Нікольське, Ялту, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Facebook 10 травня.

За його даними, керівникам закладів дошкільної освіти окупованого Донецька вже надійшло розпорядження відібрати персонал. Окупаційна адміністрація пояснює це необхідністю “організації роботи на місцях”.

Подібним чином відбирають і персонал банківських установ. Очікується, що керівництво місцевим фінансовим сектором повністю перейде під контроль окупантів, додали в ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У заблокованому Маріуполі окупанти хочуть відновити “навчання”

“Таке переміщення кадрів пов’язане з недовірою окупаційних адміністрацій до місцевого населення. Також дається взнаки масовий виїзд персоналу на підконтрольну Україні територію та відмова частини працівників співпрацювати з окупаційною владою.

Відомо, що персонал, який готують до для переведення на роботу в інші регіони, всіляко опирається такому рішенню. Деякі погрожують звільнитися, якщо розпорядження не скасують”, – йдеться в повідомленні.

19 квітня у заблокованому Маріуполі російські загарбники для зйомок постановчих відео “відкрили школу”. Задля необхідної картинки пропагандистів на “відкриття” звезли дітей з усього міста.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти незаконно вивезли майже 5 тис. дітей із Маріуполя.