“Це так естетично”: в мережі бурхливо реагують на пісню за мотивами твору Кобилянської

Український гурт “Циферблат” випустив кліп на пісню “Земля”.

Вона була написана за мотивами повісті Ольги Кобилянської. Про це повідомляє “Слух”.

За словами автора пісень та вокаліста Данила Лещинського, він написав трек під впливом після перегляду вистави у столичному театрі ім. Івана Франка.

У творі письменниця спиралася на біблійний мотив про Каїна та Авеля, розкриваючи через братовбивство тему влади землі над людиною. Головні ролі у кліпі виконали учасники гурту брати Данило і Валентин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “ДахаБраха” у США переспівали хіт “Ой у лузі червона калина”

Режисером став Семен Мозговий. Вокальну партію виконали співачки з гурту GuliGuli, які також є бек-вокалістками в гурті KAZKA.

“Основним лейтмотивом є заздрість та амбівалентність молодшого брата до старшого. Нам із братом це якраз знайомо. Я завжди був “молодшенький”, закомплексованіший. Тож і граю молодшого брата, зображаючи його ницим і змарнілим, слабким персонажем. Валя грає статурного, впевненого в собі чолов’ягу, який от-от одружиться зі своєю коханою та вагітною дівчиною, але спочатку має пройти військову службу”, – розповів Лещинський.

У коментарях роботу музикантів називають сильною й талановитою. Також люди запевняють, що кліп нікого не залишить байдужим і викликає багато емоцій.

“Ефект, ніби я вийшла вранці надвір і вдихнула свіже повітря. Я не шарю, але це щось дуже майстерне”, – написала коментаторка.

Співачка Христина Соловій, яка входить у топ Youtube з піснею “Українська лють” (Bella Ciao Cover), презентувала новий сингл “Я твоя зброя”. Присвятила її захисникам, які беруть до рук зброю, щоби зрештою в Україні настав мир.