Захисники України звільнили від окупантів більше тисячі населених пунктів

Українські сили оборони від початку повномасштабного вторгнення російських військ деокупували 1003 населені пункти. У 70% із них відновила роботу місцева влада.

Про це на брифінгу повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.


Кирило Тимошенко
перший заступник глави Офісу президента

«Триває відновлення інфраструктури звільнених від окупантів територій. На деокупованих територіях – на сьогодні це 1003 населені пункти – розгорнуто роботу гуманітарних штабів обласних військових адміністрацій та ДСНС»

Крім того, Тимошенко розповів, що органи місцевого самоврядування запрацювали у 70% цих міст і сіл, а поліція відновила роботу майже у 600 деокупованих населених пунктах.

За його словами, розмінування вже проведене у 224 населених пунктах.

Також заступник керівника ОП зауважив, що автомобільне сполучення відновлене на 70%, залізничне – на 42%.

Водночас, Тимошенко проінформував, що газове забезпечення відновлено у 650 населених пунктах, електроенергію – у 83% звільнених містах і селах, водопостачання та водовідведення – у 60%, роботу АЗС – у 49%, послуги мобільного звʼязку та Інтернету відновлено у 720 населених пунктах.

Він також додав, що банки працюють у 300, а «Укрпошта» відновила надання своїх послуг майже у 800 деокупованих населених пунктах.

Нагадаємо, за минулу добу, енергетики компанії ДТЕК повернули світло понад 10 тисячам родин у 22 населених пунктах Київської, Дніпропетровської областей та Донеччини.

Мер Ірпеня Олександр Маркушин зазначив, що місто на 100% поверхнево опрацьоване саперами.

У Нацполіції повідомили, що жителям звільнених населених пунктів Харківської області ще рано повертатися, адже спочатку їх слід розмінувати.