“Будинок був зруйнований повністю” – Синєгубов розповів подробиці про 44 загиблих в Ізюмі

П’ятиповерховий будинок в Ізюмі, під завалами якого знайшли тіла 44 загиблих українців, був повністю зруйнований ворожими артобстрілами.

Однак у місті такий будинок не один. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону UAразом.

Він заявив, що точно невідомо, чи перебували загиблі в бомбосховищі, підвалі чи у квартирах, тому що будівля не вціліла. Вона була зруйнована в березні і завали щойно завершили розбирати завдяки місцевим мешканцям, які залишилися в захопленому місті.

“Такий будинок там не один, на жаль, але спеціальної техніки для розбору цих завалів немає. Тому це все робиться вручну і, звичайно, це робиться не цілодобово, а коли немає обстрілів”, – зазначив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині окупанти знущалися з місцевого населення в захоплених селах

За його словами, Ізюм зараз є найгарячішою точкою Харківської області, де постійно ведуться бої. ЗСУ тримають свої позиції, однак у місто неможливо доставити гуманітарну допомогу, а також евакуювати звідти людей.

Раніше Синєгубов повідомив, що в тимчасово захопленому російськими терористами Ізюмі Харківської області розібрали завали п’ятиповерхового будинку. Саме там виявили тіла 44 загиблих мирних мешканців.