Фото: в Україну з робочим візитом прибув глава МЗС Нідерландів

У вівторок, 10 травня, з робочим візитом прибув в Україну міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра. Він вже встиг відвідати Ірпінь.

Про це повідомив голова Київської ОВА Олександр Павлюк в Telegram.

Під час візиту Олександр Павлюк показав європейській делегації один з житлових секторів Ірпеня, зруйнований російськими військами.

«З перших днів війни рашисти намагалися окупувати Ірпінь. Вони знищували цивільні об’єкти, будинки мирного населення і взагалі все, що бачили на своєму шляху. Переконаний, що за допомогою європейських партнерів ми швидше відновимо і відбудуємо наші міста, і люди нарешті повернуться додому»,-зазначив Павлюк.

Також у вівторок, 10 травня, в Україну прибула з візитом міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Вона вже встигла відвідати Бучу.

9 травня в Україну прибула з візитом Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович Бурич. Вона побувала на Київщині та відвідала Бородянку та Ірпінь.

8 травня до Києва прибув з візитом прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович та міністр закордонних справ Гордан Грліч Радман. Про це йдеться у заяві президента Володимира Зеленського.