Одеський міжнародний кінофестиваль пройде за кордоном

Залишився один день для подачі заявки в секцію Work in Progress Одеського міжнародного кінофестивалю.

Цьогоріч вона відбудеться на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах. Про це повідомляють на Facebook-сторінці фестивалю.

Програма носитиме назву OIFF WIP Selection. Відбіркова комісія обере вісім повнометражних фільмів, які знаходяться на завершальній стадії зйомок або постпродакшені.

Крім того, вони мають бути вироблені в Україні чи копродукції з Україною.

Також на кінофестивалі PriFest – Prishtina International Film Festival у Косово прийматимуть Пітчинг Одеського міжнародного кінофестивалю, щоб провести разом 14-й PriFest та 13-й ОМКФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каннський кінофестиваль не акредитував усіх журналістів РФ

Там же відбудеться програма “Одеський міжнародний кінофестиваль без меж”. На ній покажуть повнометражні та короткометражні фільми українських режисерів-дебютантів. Ці роботи були подані до конкурсної програми 13-го ОМКФ.

“Селекція фільмів у програму здійснюватиме відбіркова комісія до кінця травня. Покази відбуватимуться за згодою авторів”, – зазначили в повідомленні.

14-й PriFest відбудеться 26-31 липня.

Перемогу на цьогорічному Євробаченні букмекери прогнозують українському гурту Kalush, який виконує реп із фольклорними мотивами. Імовірність – 42%. Цей коефіцієнт є рекордним за всю історію пісенного конкурсу.