Повалення путінського режиму – єдиний спосіб захистити Захід – МЗС Литви

Єдиний спосіб захистити Захід і його союзників від майбутніх загроз з боку Кремля – це відсторонення президента Росії Володимира Путіна від влади.

Доки існує путінський режим, який має намір вести війни за межами російської території, сусідні країни будуть у небезпеці, заявив міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс, повідомляє Associated Press.

“Доки в Російській Федерації залишаються нинішній режим та влада, доти навколишні країни будуть в небезпеці. Не тільки Путін, а й увесь режим. Можна змінити Путіна і його оточення, але ж на його місце може прийти й інший Путін”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробив чотири стратегічні помилки у війні з Україною – МЗС Франції

Із початком повномасштабного вторгнення в Україну Росія вкотре підтвердила свій статус країни-агресорки, вважає Ландсберґіс.

“Якщо щось і було доведено тим, хто сумнівався в цьому після 2008 року в Грузії чи 2014-гоколи почалася війна в Україні, так це те, що Росія – агресивна країна. Це абсолютно ясно”, – додав міністр.

Путін став заручником розпочатої ним повномасштабної війни з Україною. Російський диктатор не має можливості вийти з неї, вважає президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден.