Попри війну: українські IT демонструють рекордний фінансовий результат

Українська ІТ-індустрія забезпечила рекордних $2 млрд експортних надходжень в умовах війни.

Про це пише LIGA.Tech з посиланням на повідомлення Асоціації IT Ukraine.  Попри воєнний стан, мобілізацію, вимушену релокацію бізнесу та команд, відповідних показників вдалося досягнути за І квартал 2022 року. Торік показник за аналогічний період становив $1,44 млрд. Відтак обсяг ІТ-експорту фактично збільшився на 28%.

В релізі Асоціації IT Ukraine також  повідомляється, що у лютому 2022 року  ІТ-ринок України досяг найвищого за всю історію щомісячного показника експорту – $839 млн, що на 43% перевищує торішні показники аналогічного періоду.

У березні 2022 року ІТ-галузь України зберегла 96% обсягу експорту комп’ютерних послуг ($522 млн), проти березня 2021 року ($546 млн).

Більшість ІТ-компаній зберегли клієнтів та обсяги своїх контрактів, йдеться у повідомленні.

«За нашими новими даними, вже під час війни 77% ІТ-компаній залучили нових клієнтів, на зростання на 5-30% цього року очікує 56% із них», – зазначає виконавчий директор Асоціації IT Ukraine Костянтин Васюк.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку погіршив прогноз щодо падіння української економіки у 2022 році через російське повномасштабне вторгнення. Якщо наприкінці березня ЄБРР прогнозував скорочення економіки України на 20%, то зараз очікує зменшення на 30%.