В Маріуполі окупанти продовжують штурмувати «Азовсталь»: вночі кілька десятків авіанальотів

Окупанти продовжують штурм меткомбінату «Азовсталь» в заблокованому Маріуполі. За минулу добу російські загарбники здійснили 34 авіанальоти, 8 з них – стратегічні бомбардувальники.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада в Тelegram.

«За минулу добу на територію заводу «Азовсталь», яку боронять захисники Маріуполя, було здійснено 34 літако-вильоти, в тому числі 8 вильотів стратегічних бомбардувальників. Також не припиняє працювати ворожа корабельна та ствольна артилерія, РСЗВ, УР-77, танки та інше», – йдеться у повідомленні.

Противник не зупиняє спроби захопити українську фортецю та продовжує також щоденно здійснювати штурми за підтримки піхоти.

Раніше захисники Маріуполя на Азовсталі дали прес-конференцію. Зокрема, із журналістами спілкуються заступник командира полку Нацгвардії «Азов» Святослав Паламар та офіцер розвідки управління Ілля Самойленко.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі розблокування Маріуполя військовим шляхом неможливе, оскільки для цього потрібне важке озброєння, якого немає у ЗСУ.

Російські війська проводять перегрупування своїх сил у Запорізькій області, перекидаючи сюди сили з Маріуполя. Далі вони планують почати наступ.