ІТ-галузь України отримала рекордні експортні надходження попри війну

Український ІТ-сектор забезпечив рекордні 2 мільярда доларів експортних надходжень у І кварталі 2022 року, повідомила Асоціація IT Ukraine. Торік у першому кварталі фінансовий результат експортної ІТ-галузі склав 1,44 мільярда доларів – тож за рік обсяг ІТ-експорту збільшився на 28%. 

У лютому український ІТ-ринок  досягнув найвищого за всю історію українського ІТ-ринку щомісячного показника експорту – 839 млн дол. США, що на 43% більше за аналогічний період 2021 року (480 млн дол. США).  У березні 2022 року ІТ-галузь України зберегла 96 % обсягу експорту ком’ютерних послуг (522 млн. дол. США) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (546 млн. дол. США) попри воєнний стан, мобілізацію, вимушену релокацію бізнесу та команд. 

Сьогодні ІТ-галузь — одна з небагатьох, що є економічною опорою для держави та майбутнього відновлення національної економіки на основі діджиталізації  та тих конкурентних перевагах, що викристалізувалися у воєнний час та викликають відверте захоплення клієнтів і партнерів: стійкість та ефективний кризовий менеджмент, лідерство і соціальна відповідальність, згуртованість команд та висока ефективність. За нашими новими даними, вже під час війни 77% ІТ-компаній залучили нових клієнтів, на зростання на 5-30% у цьому році очікує 56% з них

— Костянтин Васюк
Виконавчий директор Асоціації IT Ukraine