У МВС назвали ключове завдання Кремля – створення СРСР-2

Російський диктатор Володимир Путін під час своєї промови на параді до Дня Перемоги завуальовано заявив, що Росія готується до окупації українських територій. Так, керівник Кремля залишив ключове завдання РФ незмінним – створення СРСР-2.

«Мало хто звернув увагу на ключову фразу нудної мови. Ключова фраза звучала так: «ми боремося на своїй землі». Тобто в даному випадку завуальовано Путін по суті сказав, що «ми готуємося до анексії цих територій», «ми не збираємося йти з цих територій» і «ми будемо рухатися, поки українська армія дозволяє нам рухатися». Тому це в принципі досить серйозна заява, на яку мало хто звертає увагу», – підкреслив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко під час телемарафону.

Він нагадав, що Путін у своїй статті про єдиний народ і Новоросію заявив, що територією РФ є 100% території України.

«Чому він не сказав це вголос? Тому що якби він сказав це вголос, це прискорило б цілий ряд процесів, починаючи від ленд-лізу і закінчуючи прискоренням переговорів щодо нафтового ембарго. Тому, в даному випадку, йому не потрібно було вголос говорити, щоб в певних моментах виграти час», – заявив радник глави МВС.

При цьому він підкреслив, що зараз готується референдум про приєднання до Росії тимчасово окупованих територій України.

«Всі заяви, які ми чули від Пушиліна і Пасічника, вони прямим текстом говорять, що готуються до референдуму щодо приєднання до РФ. Гауляйтер Херсонської області Сальдо прямим текстом говорить, що ми будуємо систему за принципами регіонів РФ з тим, щоб надалі влитися у РФ», – додав Денисенко.

Він заявив, що питання залишається одне – як буде виглядає СРСР-2.

«Тобто ключове завдання Росії залишається незмінним – створення СРСР-2. Питання тільки в тому, як воно буде виглядати – або все приєднається до Росії, включаючи Білорусь, або будуть створені якісь квазіутворення, підконтрольні росіянам і буде робитися вигляд, що це кілька союзних держав», – підкреслив Денисенко.