У США заявили, що рф збільшила кількість військ в Україні: подробиці

Кількість російських військ в Україні за останні тижні виросла на 5 БТГ.

Про це повідомляє видання The Hill з посиланням на високопоставленого представника Міноборони США.

«Ми все ще спостерігаємо часті повідомлення про поганий моральний стан військ, включаючи офіцерів, які відмовляються підкорятися наказам і рухатися, а також не дуже надійне командування та контроль з точки зору лідерства», – сказав посадовець журналістам.

Зазначається, що офіцери середнього класу різного рівня, навіть до рівня батальйону, або відмовлялися виконувати накази, або «не підкоряються їм з тією самою швидкістю, яку можна було б очікувати від офіцера».

Посадовець зауважив, що окрім вирішення проблем морального стану військ, кремль намагається поповнити запаси військ і перемістити озброєння та обладнання в умовах весняної погоди.

За словами чиновника, москва продовжує відправляти в Україну оперативні батальйонні тактичні групи (БТГ) і в країні налічується 97 таких груп, порівняно з 92 наприкінці минулого місяця. Кожна БТГ зазвичай складається з приблизно 700 до 800 солдатів.

«Це не дивно, що вони переміщують одну-дві БТГ із Донбасу назад до росії для переобладнання чи поповнення запасів, а потім повертають їх назад. Це нормально», – сказав чиновник.