У окупантів “режим економії” сучасних ракет – Арестович про атаку на Одесу

Російська сторона застосовує радянські ракети 1960 років, з круговою ймовірною помилкою відхилення 200-300 м і складною та небезпечною процедурою спорядження.

Також окупанти використовують “Кинджали” – сучасну гіперзвукову ракету з літаків МІГ-31. Це означає, що Росія почала економити високоточні ракети, заявив радник Офісу президента України Олексій Арестович у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Привітання “русского мира” з 9 травня”: Труханов записав звернення зі згарища ТЦ

“Це означає дві речі: буде більше промахів і, відповідно, попадань у житлові квартали, буде більше влучань у вибрані цілі, без можливості перехоплення”, – зазначив.

Арестович додає, що поєднання точних влучень з одного боку й почастішання випадків руйнувань житлових кварталів з іншого дасть медійну, а отже – психологічну картинку масового ракетного терору.

Вона породить ефект нездатності Збройних сил України протистояти супротивнику щодо цього, й підштовхне істеричні зриви у свідомості.

За його словами, саме в цьому полягає розрахований ефект ракетної війни, а не тільки в тому, щоб вразити конкретні цілі: ефект створення загального негативного фону.

“Не нехтуйте повітряною тривогою, особливо якщо ви живете біля об’єктів критичної інфраструктури та/або військових об’єктів. Що стосується загального негативного фону, який покликаний підірвати віру в перемогу, тут порада проста – не підривайтеся. Просто не вмикайте цей телевізор”, – пише Арестович.

10 травня російські загарбники сім разів обстріляли Одесу. Одна людина загинула, ще п’ять поранені. Внаслідок ударів, загорівся торговельний центр.