Пропагандисти РФ запустили чергову порцію брехні про Україну

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 10 травня.

Після нічних ракетних ударів по Одесі, пропагандистські ЗМІ Росії почали поширювати фейк про те, що ТЦ “Рів’єра”, по якому завдали удару окупанти, нібито використовувався як склад озброєння західного виробництва, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД в Telegram.

“Пропагандисти намагаються дискредитувати антиросійські акції, які відбуваються у різних країнах світу. Росія поширює дезінформацію про те, що в Ісландії учасниці акції нібито “весело репетирують страждання” за український народ, обговорюючи деталі постановки”, – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вночі гасили наслідки обстрілу в Одесі – фото

Водночас російські ЗМІ почали інформаційну операцію з деморалізації українських захисників.

“У основі маніпуляції – відомості про втечу одного з американських найманців із так званого “інтернаціонального легіону територіальної оборони України”. На думку роспропаганди, такі інформаційні заходи мають різко знизити кількість іноземних захисників в Україні”, – зазначають в РНБО.

Російські пропагандисти повідомили про мультимедійний проєкт “У владі злочинного безпам’ятства”, який розповідає про “злочини” української влади проти “історичної пам’яті братніх народів і спроби забути подвиги бійців і командирів Красної армії”. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.