Пентагон: у РФ почалися проблеми з поповненням керованих боєприпасів

Санкції проти Росії починають шкодити її оборонно-промисловій базі.

Зокрема, армії РФ уже стало важко поповнювати запас високоточних керованих боєприпасів, заявив високопоставлений чиновник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки під час брифінгу 9 травня.

“Росіяни використали вже багато високоточної зброї. Вони продовжують бити по Маріуполю купою тупих некерованих бомб. Отже, у них виникають проблеми з поповненням високоточних боєприпасів. Вважаємо, що санкції та експортний контроль, особливо коли йдеться про електронні компоненти, вплинули на можливості російської оборонно-промислової бази та здатність поповнювати запаси”, – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заявила про створення гіперзвукових ракет нового покоління

За останню добу до України надійшло 13 поставок зброї із семи країн. В країну вже доставили 85 гаубиць із 90 обіцяних, а також 110 тис. снарядів до них.

Українські військові проходять навчання із користування новою зброєю. Натомість російські військові, за словами представника Пентагону, не дуже просунулися в Україні за добу.

Велика Британія оголосила про новий пакет санкцій проти Російської Федерації та Білорусі, який стосується торгівлі. У Лондоні очікують, що нові санкції мають ще більше послабити воєнну машину російського диктатора Володимира Путіна. Вони призведуть до того, що загальна вартість товарів, які зазнали обмежень після початку повномасштабного вторгнення РФ, становитиме майже $5 млрд.