ЗСУ на Донбасі відбили 15 атак окупантів і “потріпали” їхню техніку

Упродовж 9 травня на території Луганської та Донецької областей українські захисники відбили 15 атак ворога.

У результаті знищений один зенітний ракетний комплекс, дев’ять танків, три артилерійські системи, 25 одиниць бойової броньованої техніки, три одиниці спеціальної інженерної техніки та три автомобілі загарбників, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

“Підрозділи ППО збили один безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10″. В напрямку Сіверськодонецька противник продовжує підготовку до наступальних дій. Тривають бої за населені пункти Воєводівка, Тошківка та Нижнє”, – написав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іде бій за Рубіжне. Ворог готує наступ на Барвінкове і Слов’янськ – Генштаб

9 травня російські терористи 22 рази обстріляли міста та села регіону. Масовано атакували всі можливі маршрути виїзду з області. Небезпечно було в Білогорівці та Шипіловому. Є руйнування житла в Сіверськодонецьку та Лисичанську, додав Гайдай.

“У Сіверськодонецьку ворожий снаряд поцілив в будівлю місцевого осередку Національної поліції. Сталося значне займання, через що приміщення та обладнання знищені. При спробі обстеження руйнувань в Шипіловому, де залишаються заблокованими люди, по поліцейських відкрили вогонь росіяни. Маємо одного травмованого співробітника. Жителя Сіверськодонецька, який вчора отримав осколкові поранення кінцівок, доставили до лікарні в Полтаві”, – підсумував голова ОВА.

9 травня евакуації з Луганщини не було. Російські терористи обстрілюють “дорогу життя” трасу Лисичанськ-Бахмут, тож проїзд небезпечний. Гуманітарні вантажі в регіон теж сьогодні не завозитимуть.

8 травня стало відомо, що Збройні сили України відступили з Попасної Луганської області. Бійці зайняли міцніші позиції, які були підготовлені заздалегідь.